Onderwerpen
Contact
Neem contact op met ons!
Wilt u eens wat meer weten over het kaatsen kom dan eens kennis maken met deze sport door met uw vrienden, familie of collega’s een kaatsclinic van de Earrebarre te volgen. De Ministeries van Binnenlandse Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische zaken gingen u reeds voor. Voor meer info bel met secretaris Peter Veltman op 06-12951799.

Hieronder treft u een sfeerimpressie aan van een clinic door de Earrebarre voor de ambtenaren van JongEZ.

Earrebarre leert ambtenaren wat kaatsen is

Woensdagavond 21 september heeft de Earrebarre aan JongEZ, de vereniging voor flitsende jonge ambtenaren van EZ, de fijne kneepjes van het kaatsen bijgebracht. Voor de JongEZ'ers was deze Friese sport een onontdekt fenomeen en er ging een wereld voor ze open. Aanvankelijk dacht men dat je kaatsen met een knuppel doet of dat het een soort jeu de boules was, totdat men zag dat je echt wat spierkracht moet bezitten voor het opslaan en dat je niet bang moet zijn voor oversuizende ballen.

Weer een misverstand de wereld uit geholpen. Er waren genoeg JongEZ'ers om vier parturen te vormen. Na uitleg van het spel door onze Friese profi's, speelden de JongEZ'ers en Friese Hagenaars door elkaar. Op deze manier werden de EZ'ers 'learning by doing' gecoacht. Niet alleen het kaatsen, ook het Fries werd opgekrikt: "twa-twa geliek". Kaatstalent was er zeker. Zo blonk Thijs van Dongen uit met een prachtige boppeslach, die op de PC in Franeker niet had misstaan. Ook de vrouwen toonden dat ze niet bang waren voor ballen. De heer Venema stond vanaf de zijlijn de gemoederen op te jutten. Na afloop hebben de beide verenigingen nog met wat drankjes nagepraat tot het diep donker was. De dag erna bleek wel dat de JongEZ'ers rode handen hadden, wat een handicap bleek te zijn bij het schrijven van nota's.

Freek van Krevel, voorzitter Jong EZWilt u meer weten, iets kwijt, lid, donateur of sponsor worden, vul dan het onderstaande formulier in om contact op te nemen met ons.
Vergeet niet op de onderdelen met een * in te vullen.

Naam*
Bedrijfsnaam
Straat + nummer
Postcode + plaats
Telefoon
Fax
E-mail*
Vragen / opmerkingen
 

Of bel Peter Veltman: 06-12951799