Wat is der (Earre)bard?

FBA Den Haag – 3 september 2022

6 september 2022

Winnaars Peter, Siebren en Roel

Na weken van meticuleus plannen en organiseren was het dan eindelijk zover: onze eigen FBA wedstrijd! Het zonnetje scheen, het bier stond koud, en het veld van SOS Kwieksport lag er prachtig bij. Vooral de Earrebarres voelden zich er erg thuis: het lag namelijk vol met ganzenpoep.
  
Met een – anno 2022 – mooie opkomst van 13 man en 2 vrouw konden er 5 paturen in pouleverband aan de bak. Vier volledige partijen spelen in een fanatiek brandende nazomerzon leek iets te veel gevraagd van de spelers, dus elke partij startte met spellen gelijk.

Er werd de hele dag prachtig gekaatst. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen samen speelde; jong en oud, A’s en B’s, Fries of Brabants; het kaatsen verbroederd alles en iedereen. Dat is het mooie aan FBA kaatsen. We hebben er even op moeten wachten, maar wat fijn dat we dit samen weer kunnen doen <3

Al snel bleek dat er goed gezet – eh, geloot natuurlijk – was: een partuur wat links ingemaakt werd kon rechts zelf weer afgedroogd worden, om vervolgens te zien hoe de verliezer van de eerste partij de winnaar van de tweede versloeg. Na 4 partijen was er dan ook maar 1 patuur wat zeker was van een prijs; de rest moest aan het rekenen.

Ook winnaars; Sieger, Kees en Gradus

Onder het genot van de eerste biertjes werd er door het wedstrijdsecretariaat druk geteld. 2 parturen met 19 eersten voor en 17 tegen, dan 1 patuur met 18 eersten voor en nog 1 met 17 eersten voor. Wat een spanning. De onderlinge strijd tussen de twee parturen met evenveel punten gaf de doorslag. De prijsuitreiking was daarmee ook een heerlijk moment van de dag: de verbazing op de gezichten van de tweede prijs winnaars vergeten we niet snel weer!

Van harte gefeliciteerd heren!

1e prijs: Peter Veldman, Siebren Feenstra (koning) en Roel Westerhof
2e prijs: Kees Adema, Sieger Siderius en Gradus Alkema

Bij de nazit is iedereen een winnaar!

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?