Handball

Vanuit Amerika heeft de Earrebarre zich laten inspireren om tijdens de wintermaanden een vorm van US of 4-wall handball te spelen:

Wintertraining

De Earrebarre doet niet aan een winterstop. Zodra het kwik onder het vriespunt daalt spelen we op de maandagavond handball in Sportcentrum Mariahoeve. Wil je graag meedoen? Stuur even een berichtje via de contactpagina, dan zorgen we dat we genoeg banen hebben.

Stuur een bericht

Open Nederlands kampioenschap handball

Aan het einde van ons winterseizoen organiseren wij het Open Nederlands Kampioenschap Handball. Hierbij nodigen we een ieder uit om onze handball variant met ons te spelen. Anders dan de naam doet vermoeden zijn ook mensen buiten Nederland welkom ;)

Bekijk de agenda

Wat is handball?

Het Haagse Handball is sterk geïnspireerd op het Amerikaanse en Ierse 4-wall handball. Anders dan onze overzeese collega’s spelen wij in een squashzaal. Twee spelers slaan om de beurt de bal tegen de achterwand. Nadat deze geraakt is mag deze maar één keer de grond raken voordat deze zonder stuit retour geslagen wordt, aan het raken van de verschillende wanden zit geen limiet. Anders dan bij squash mag bij het Haagse Handball ook boven de lijn en via het plafond gespeeld worden. Een punt krijgt de speler pas nadat men het opslagrecht heeft verkregen. De eerste speler die 9 punten heeft wint de partij.

Bij de opslag dient de speler met minstens één voet in het kleine opslag vak te staan. De bal moet dan de achterwand raken boven de hoogste lijn en neer komen in het vak naast hem. Een bal op de lijn is uit. Nadat een punt gemaakt is wordt gewisseld van kant, ongeacht wie deze punt krijgt.

Het materiaal waarmee wij spelen komt uit de Verenigde Staten. De handschoenen en ballen zijn afkomstig van de United States Handball Association (USHA) en zijn speciaal voor handball ontwikkeld. In vergelijking met een squashbal stuitert deze bal beter en de handschoenen die aan beide handen worden gedragen bieden de nodige bescherming.

It paad werom