Beachkaatsen

Als het weer het toelaat zijn het op het Scheveningse strand te vinden:

Hoogzomer training

Als het zo warm wordt dat wij het zelfs in het immer goed geklimatiseerde Westbroekpark niet meer uithouden, wijken we uit naar het strand voor een potje beachkaatsen. Wil je graag meedoen? Stuur even een berichtje via de contactpagina, dan ben je er zeker van dat we er die maandag ook daadwerkelijk zijn.

stuur een bericht

Beachkaatstoernooi

In de zomer organiseren wij een Beachkaatstoernooi op het strand van Scheveningen. Een ieder is hierbij welkom om individueel of als team (2 spelers) mee te doen aan ons toernooi. Beachkaatsen is ook geschikt voor mensen die het kaatsen nog niet beheersen, je kan snel meedoen en genieten van het spel en de gezelligheid.

Bekijk de agenda

Wat is beachkaatsen?

Met beachkaatsen spelen we het Braziliaanse Peteca, een sport die erg lijkt op beachvolleybal. Het wordt echter met de handen gespeeld en met een speciale shuttle. De opslag dient plaats te vinden achter het veld en moet in één keer over het net. Het team (dat bestaat uit 2 spelers) mag 3 keer overspelen alvorens deze weer over het net moet worden geslagen. Een punt krijgt het team pas nadat men het opslagrecht heeft verkregen. Deze wordt gescoord als het de tegenstanders niet lukt om de shuttle in veld aan de andere kant van het net te krijgen (lijn = uit). Het team dat als eerste 15 punten heeft wint de partij, om de 7 punten wordt gewisseld van kant.

It paad werom