Wat is der (Earre)bard?

FBA Dronten – 21 mei

22 mei 2022

Chillen in Dronten

De eerste FBA afdelingswedstrijd van dit jaar vond plaats in het altijd mooie Dronten, waar het welkom warm is en de oranjekoek koud. Gelukkig voor Jentsje was er nog 1 stukje met een chocolaatje (in plaats van een vruchtje), dus zijn dag kon al niet meer stuk.

Afgevaardigden voor de Earrebarre waren Peter, Jentsje en Annemiek; en al in de auto werden de nodige tactieken besproken. Besloten was dat we graag als eerste tegen Dronten zelf wilden spelen omdat die nog brak zouden zijn en waarschijnlijk pas later op gang zouden komen. Tot ons grote geluk had het lot het ook zo bepaald en mochten we los tegen Arjen, Ludy en Willem (jawel, maar liefst één hele Drontenaar in het partuur!). We kwamen goed in ons spel en wisten deze eerste partij te winnen, terwijl de finalepartij tussen Hilversum en Amsterdam zich al naast ons afspeelde.

Na koffie en broodjes speelden we tegen Amsterdam. We kaatsten goed, maar kwamen er toch niet helemaal aan te pas. We verloren met 5-3 ofzo.
Na koffie en broodjes speelden we tegen Hilversum. We kaatsten goed, maar kwamen er toch niet helemaal aan te pas. We verloren met 5-3 ofzo.

Maar dit mocht de pret niet drukken. De sfeer zat er goed in, in de B-klasse was heel spannend gekaatst, en het bier was lekker. Toen Annemiek nog bij Chris achterop de motor een rondje over het parkeerterrein mocht maken kon ook haar dag niet meer stuk. Hoe Peter zijn dag onvergetelijk heeft gemaakt zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen…

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?