Wat is der (Earre)bard?

FBA Hank-Dussen – 10 september 2022

13 september 2022

Jentsje aan de opslag

Nog maar een week na het daverende succes van de FBA partij in Den Haag was het alweer tijd voor de jaarlijkse Reach partij in Hank-Dussen! 42 man en vrouw op de lijst; met dank aan een bijzondere delegatie uit Jubbega en een handjevol trouwe Vlamingen.

Slechts één Earrebarre betrad het speelveld op deze grijze ochtend. Andere Earrebarres hadden andere dingen te doen of leden onder maranoia. Jentsje was er wel en mocht in een B-klasse met maar liefst 10 patuur aan de bak in d.e.l. partij met winnaars- én verliezersronde. Leider van het klassement onder 45 jaar – Earrebarre Peter – zat thuis in spanning af te wachten of hij aan het einde van de dag nog steeds bovenaan zou staan.

Heel plaatselijke dikke buien in Hank-Dussen!

Tijdens de eerste partij brak de hemel nog even open en schuilde (bijna) iedereen een kwartiertje voor de regen. Helaas bracht dit het partuur van Jentsje geen geluk; ze kwamen al snel ver achter, en wisten die achterstand niet meer goed te maken. Dan maar knallen in de verliezersronde.

Dit ging ze een stuk beter af. Er werden minder fouten gemaakt en de mannen kwamen gemakkelijk in de derde omloop. Helaas voor hun geen staand nummer tot de finale, dus ze moesten nog een keer aan de bak voor een prijs.

Piet Bierma hard aan het werk in zijn vrije tijd

Deze derde partij was de spannendste. 4-2 voor, 5-4 achter, toch nog weer 5-5 halen, maar op 5-5/6-4 sloeg de tegenstander een zitbal wat ervoor zorgde dat Sieger – Jentsje’s maat – voor het eerst dit seizoen zonder prijs naar huis ging. Jammer voor de heren, want ze hadden nog wel zin in een potje!

Aan het einde van de dag bleek tijdens de uitreiking van de FBA klassementsprijzen dat er toch 3 Earrebarres in de prijzen waren gevallen! Annemiek was winnaar van het Damesklassement. Peter moest toezien hoe Kees Adema hem voorbij vloog in het klassement na winst in de A-klasse en eindigde als 2e in het klassement voor Heren onder 45. Jentsje was de trouwste deelnemer: hij was 6 van de 6 wedstrijden aanwezig! 

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?