Wat is der (Earre)bard?

Beachkaatsen – 29 juli 2023

30 juli 2023

Sjoerd en Ilse-Marte bij de finale

Ooooh jongens wat was het weer leuk!

Sinds ik in Den Haag woon is het beachkaatsen altijd een enorm informele aangelegenheid geweest – door corona, door het gebrek aan externe aanmeldingen, door het weer… maar ditmaal moest het bestuur van de Earrebarre nog even aan de bak. Er waren namelijk maar liefst 3 externe aanmelders die allerlei ingewikkelde vragen stelden zoals:

In twee velden aan de slag

“Hoefolle petoer stean d’r op’e list?”
“Moatte we gelyk los?”
“Is ’t slim as wy d’r pas om twa oere binne?”

Dus er werd een lijst gemaakt, prijzen aangeschaft en parturen samengesteld. Er werden maar liefst 2 velden gelegd waarin 6 paturen een halve competitie afwerkten. Het weer was verrassend goed; de voorspelde regen bleef uit en behalve een harde wind konden we vooral genieten van een heerlijk zonnetje.

Het externe partuur van Stephan en Jeroen – die beide nog nooit gebeachkaatst hadden – gingen vliegend van start en wonnen met grote cijfers van Jentsje en Annemiek. Bam, eerst maar een biertje, misschien dat dat helpt.

Winnaars!


Er werd leuk gespeeld, en er waren veel spannende partijen. Marise, die nog maar net kaatst en helemaal uit Groningen kwam om hier te spelen was ook erg enthousiast. Vooral het zwemmen in zee was een heerlijke toevoeging aan de dag.

Nazit bij de Escubelle

Na een middagje tegen peteca’s slaan en heel veel rekening houden met de harde wind waren het Stephan en Jeroen die van iedereen gewonnen hadden die in de finale mochten spelen tegen Jentsje en Annemiek, die alleen hun eerste partij hadden verloren. De finale was spannend, maar op 15-13 was het Annemiek die het laatste punt voor de Deelstra’s binnen haalde. Hoera!“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?