Wat is der (Earre)bard?

FBA Amsterdam – 10 juni 2023

12 juni 2023

Earrebarre Jentsje 3e!

Krans voor Tim!

Het was warm in Amsterdam. Ook in de rest van het land natuurlijk, maar óók in Amsterdam. Met het kwik tegen de 30 graden stonden 16 dappere mannen en 2 dappere vrouwen op het veld om de jaarlijkse FBA partij van Amsterdam te verkaatsen op de sportvelden van de Eendracht.

Er werd gekaatst in een A-klasse en een B-klasse op basis van een individueel klassement. Voor de Earrebarre kwam Jentsje uit in de B-klasse en Annemiek mocht zich bewijzen in de A-klasse.

Jentsje ging daverend van start met 2 dikke overwinningen. Hij vloog het hele veld over en was fenomenaal in het tussenspel. De tussenspel trainingen in Budapest en de hardlooptrainingen van het afgelopen jaar wierpen hun vruchten af! Ook als achterinse wist hij steeds het gat met de voorinse dicht te lopen wanneer die al dan niet verwacht de bal miste of liet gaan.

Zijn derde en laatste partij tegen geduchte tegenstander Rob Deinum was een vechtpartij. Niet dat het hard tegen hard ging, maar er moest wel geknokt worden. Ze kwamen al snel met 5-0 achter en moesten zich vastbijten om er nog iets van te maken. Eerst voor eerst kwamen ze terug, Jentsje fanatieker dan ooit tevoren. Op 5-3 was de koek helaas op en wonnen Rob en maten waardoor Rob in het individuele klassement op nummer 1 stond. Jentsje eindigde op een mooie derde plek.

Toppers!

En hier nog een speciale vermelding voor Tyron Deinum, die vandaag voor het eerst mee deed! Nog maar kort woonachtig in Dronten en nog maar 3 weken aan het kaatsen. Hij deed het goed in het voorperk en we hopen hem nog vaak mee te zien doen!

In de A-klasse ging het er ook spannend aan toe. Vooral de eerste partij was een nagelbijter. Marinus, Annemiek en Ivonne speelden tegen Tim, Jouke en Siebren. Annemiek stond voorin en stond heerlijk uit te slaan. Siebren wist al snel niet meer hoe hij moest op slaan want geen bal was haar vertrouwd. Het werd al snel 3-1, maar door een paar keer pech op 6-6 werd het 3-4. 4-4, 4-5, 5-5… Op 5-5/6-4 wist Marinus de kaats voorbij te slaan en was de overwinning daar.

Het uitzicht was goed

De tweede partij was ongelijker verdeeld en eindigde al snel in 5-0. De derde partij was wel weer spannend; Marinus, Ivonne en Siebren tegen Tim, Jouke en Annemiek. Het werd al snel 1-5, maar Marinus en co wisten nog tot 5-4 terug te komen. Het was Annemiek die op 5-4/6-2 de partij uitmaakte zodat Tim de krans omgehangen kon krijgen!

Volgens de traditie wordt er in Amsterdam altijd de Maurice Noorman bokaal uitgereikt aan de meest talentvolle of in het oog springende speler. Ditmaal werd het Amsterdammertje echter uitgereikt aan onze meest trouwe fans; Lia en Claudia Alkema die altijd langs de lijn staan!

 


De nazit was heerlijk, met dank aan de parasol van Rob, het bier uit de kantine, en het geklets van onze vrienden bij de FBA <3   

Bedankt Amsterdam!

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?