Wat is der (Earre)bard?

FBA Groningen – 8 juli 2023

10 juli 2023

De beachvlaggen stonden er weer mooi bij!

De klassieke Groningse Dûk-partij werd dit jaar op 8 juli verkaatst met als grote afwezige de grutte Dûker zelf: Earrebarre Sjoerd. Jentsje en Annemiek waren als vanzelfsprekend wel van de partij en om ervoor te zorgen dat Berend deze keer wél op tijd op het veld zou staan, pikten ze hem bij Schilphol op.

Er stond een door elkaar loten wedstrijd op het programma die in een A- en B-klasse verkaatst zou worden. Annemiek mocht aantreden in de A-klasse, samen met Jouke en Willem. Jentsje was in de B-klasse geloot bij onze grote vriend Piet. Er waren genoeg deelnemers dat er in beide klasses in maar liefst 2 poules gekaatst kon worden!

Het was warm in Groningen. En om een of andere reden waren het marathonpartijen in Groningen! De eerste omloop in de A-klasse duurde bijna 2 uur. Annemiek, Jouke en Willem namen het op tegen Johannes, Siebren en Johan. Het ging lang gelijk op, er werd veel op 6-6 gekaatst en er waren bijna geen rechtstreekse punten. Mooi kaatsen dus. Op 5-3 en 6-6 was daar dan toch de overwinnen voor Annemiek haar partuur en mochten ze in de rust. Jentsje en Piet wonnen ook hun eerste omloop tegen Stephan, Andries en Berend, maar dan met 5-2. Verschil moet er wezen.

Kletsen met de visite!

Earrebarre met gastearrebarres!


De tweede omloop in beide klassen duurde zelfs langer dan 2 uur. Wel relaxed voor de parturen die rust hadden, die konden mooi even met de visite kletsen. In de B-klasse verloren Jentsje en Piet vlot met 5-1, maar in de A-klasse werd in poule 2 weer spannend gekaatst, 5-5 eindigde het daar; het partuur van Johannes, Siebren en Johan verloor weer en konden gerust aan het bier – dachten ze.

En zo geschiedde. Alleen wanneer het patuur van Annemiek nu met 5-0 zou willen van Sybe en Jeldrik zouden Johannes ed nog aan de bak moeten. Toen Annemiek op 5-0/6-6 een zitbal sloeg op de compleet uitgekaatste Rypsters was de verbazing groot, en het bier dus op! De mannen hebben vervolgens bewezen dat je met een biertje op nog prima een 3e plek kan veroveren!

Nog twee Earrebarres!

Annemiek, Jouke en Willem mochten nog aantreden tegen Piet en Timen, die fe-no-me-naal stonden te kaatsen. Het was een spannende partij, maar ze konden net geen vuist maken. 5-4 eraf, maar een mooie tweede plaats!

Jentsje en Piet mochten nog strijden om de derde plek in de B-klasse en hebben dit – zonder bier – uitstekend gedaan! Jentsje viel vooral op door uitzonderlijk tussenspel en Piet had ook de smaak te pakken. Met 5-1 haalden zij de derde prijs binnen.

Het was weer een heerlijke dag in Groningen. De pizza van de korfbalvereniging smaakte goed en het bier van de Wezonners vloeide overmatig!

Heerlijke nazit

 

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?