Wat is der (Earre)bard?

Gastblog: KF de Earrebarre vs. KF Bolsward – 29 april

2 mei 2023

Ditmaal een gastblog van Bolswarder Roel Venema:

Den Haag verslaat voor de tweede achtereenvolgende keer
Bolsward in de jaarlijkse Tweekamp

Waarom staan als je ook zitten kan

Gelukkig kon ook dit jaar de befaamde Tweekamp tussen Keatsferiening “De Earrebarre” uit Den Haag en Kaatsvereniging “Bolsward” weer plaats vinden. Zaterdag 29 april betraden parturen van beide verenigingen het door het nieuwe (robot)maaiduo “Murk en Durk” weer mooi geprepareerde biljartlaken van het aloude kaatsveld ’t Oordje (sinds 1908).

Er werd mooi gekaatst met veel tussenspel

Vorig jaar wonnen de Hagenezen voor het eerst in jaren de Tweekamp en ook dit jaar slaagden de kaats(t)ers van “De Earrebarre” er in om te winnen, al was het dit keer minder overtuigend dan vorig jaar. Van de 5 gespeelde partijen wisten de kaats(t)ers van “De Earrebarre” er 3 in hun voordeel te beslissen en dat was precies genoeg voor deoverwinning. Voor de winnaars leverde dit eeuwige roem, een krans voor de voorzitter, gratis consumpties voor de kaats(t)ers en een welverdiend en sportief applaus van tegenstanders en publiek op.

De derde partij gewonnen!

Het was een ontspannen kaatsmiddag op ’t Oordje onder ideale weersomstandigheden. De Keatsferiening “De Earrebarre” feliciteren wij van harte met de behaalde zege. Volgend jaar hopen wij de Tweekamp weer te kunnen organiseren.

Alvast oant sjen op ’t Oordje!

 

 

Trotse Earrebarres!

 

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?