Wat is der (Earre)bard?

NK Dames te Amsterdam – 24 juni 2023

26 juni 2023

Chillen doe je in Earrebarre stijl

In Den Haag geldt de regel: 2+1=2. We hadden 2 dames, we kregen er 1 bij, dus we staan gewoon weer netjes met 2 op de lijst voor het NK in 2023. De grote vraag die iedereen, maar dan ook echt iedereen stelde was: Waar is Doutsen? Volgend jaar zullen we een persconferentie houden om dit soort aardverschuivende weetjes aan te kondigen en toe te lichten. Voor wie het tóch nog gemist heeft: Doutsen had een bruiloft van een goede vriendin.

Anyway, gelukkig was Anne speciaal voor ons naar Rotterdam verhuisd zodat ze voor Den Haag kon kaatsen terwijl ze in Amsterdam traint voor haar wedstrijden in Friesland. Dat is allemaal veel logischer dan dat iemand misschien op een dag niet in de gelegenheid is om te kaatsen, toch? Daar stelde dan alleen Gradus een vraag over. Anne kan namelijk helemaal niet voor Den Haag kaatsen want we hebben haar nog nooit op een FBA wedstrijd gezien!

Aan die koppies te zien ging deze bal nét kwaad

We waren blij dat we toch mee konden doen zodat we kunnen laten zien dat er buiten Friesland ook gekaatst wordt! Het lot van Den Haag was op zijn zachtst gezegd ‘dreech’. Ze mochten direct in de eerste omloop aantreden tegen topfavoriet Huizum. Dat Huizum vandaag zou gaan winnen stond eigenlijk al vast, maar het moest natuurlijk wel nog even gebeuren. Anne en Annemiek kaatsten vandaag voor het eerst met elkaar, maar dat ging eigenlijk vrij snel al best goed. De eerste twee eersten raakten ze helaas vrij snel kwijt (6-6 en 6-0), maar toen kwamen ze een beetje op stoom. Het derde eerst werd toch nog wel verloren, maar ze kwamen steeds dichterbij. Ze sloegen een paar ballen boven en jahoor, er kwam 3-1 aan de telegraaf. Punt voor punt bleven ze vechten, maar het lukte vaak net niet. Net 10 cm te kort zijn om een bal op 6-6 te keren, net een bal 10 cm te hoog slaan zodat hij weer boven ging in plaats van een kaats. Net even niet. Ze redden het nog tot 5-2 en 6-6, maar helaas ging toen ook de laatste bal boven.

Bukken, zodat heit ook op de foto kwam

We zijn wel trots dat we het nog zover geschopt hebben. We hebben lekker gekaatst en waren geen kanonnenvoer. Aan het einde van de dag zou blijken dat we het van alle parturen die tegen Huizum gekaatst hebben het beste resultaat hebben geboekt!

Earrebarre aan het werk

De rest van de dag stond voor Annemiek en Jentsje in het teken van FBA’er zijn: en dat betekende karmasterje, telegraaf bijhouden en… blokje lopen! Annemiek was helemaal blij dat ze in de finale mocht blokje lopen en weer lekker over het veld mocht rennen.

En grote complimenten aan de vereniging van Amsterdam! Lolke, Kees, Tim, Marcus, Thomas en Ivonne hadden het uitstekend voor elkaar met z’n allen. Het schoolreisje naar de grote stad was een groot succes voor iedereen!

 

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?