Wat is der (Earre)bard?

FBA Hilversum – 11 mei 2024

13 mei 2024

Hoera! We mogen weer!

De eerste wedstrijd van het seizoen is alweer een feit. Het rondreizende circus van Friezen om útens verzamelde zich afgelopen zaterdag in Hilversum, waar ze nog een mooi veldje voor ons gevonden hadden te midden van de vers aangelegde honkbalvelden.

Winnaars!

Maar liefst 29 enthousiastelingen stonden op de lijst en werden verdeeld in een A-klassen met 12 kaatsers en een B klasse met 17 kaatsers. Namens de Earrebarre verdedigde Jentsje de eer in de B-klasse en mocht Annemiek in de A-klasse aan de bak.

Ook winnaars!

Het weer was fantastisch en dat hielp zeker mee aan het laten slagen van de dag. In de A-klasse verliep alles voorspoedig. Annemiek ging samen met haar maten Willem en Johan vliegend van start en wonnen de eerste twee partijen met gemak. In een zinderde ‘finale’ tegen Marinus, Thomas en Siebren moesten zij nog 4 eersten halen voor de krans maar helaas blijven zij op 5-3/6-6 steken. 
Jentsje had een meer frustrerende dag; na een fijne maar toch verloren eerste omloop wilde de tweede omloop voor geen meter meer. Doordat er maar 3 partuur in de poule zaten was hij daarmee ook uitgekaatst voor de dag. Balen!

Al met al weer een heel geslaagde kaatsdag; we hebben genoten van de zon, de gezelligheid, en het mooi spel!

“Wat is der (Earre)bard?” column

In “Wat is der (Earre)bard?” schrijft Annemiek Korf over haar belevenissen bij de Earrebarre en de FBA (de kaatscompetitie buiten Friesland). Zelf is ze een enthousiaste ambassadeur van deze competitie en dit draagt ze dan ook graag uit. Wil je op deze column reageren? Stuur een berichtje via de contactpagina.

Wat is er nog meer (Earre)bard?